Az absztrakt képek és a lakberendezés

Az absztrakt festmények a technika vívmányának köszönhetően már mindannyiunk számára elérhetőek, óriási választékban állnak rendelkezésre a reprintek. A kifejezés szűkebb értelemben véve egy képzőművészeti irányzat, mely a nonfiguratív ábrázolást jelenti.

Ezeken a képeken nem csak mindenféle minta és színek kavalkádja jelenik meg, a végső összhatásban az elemek egységet teremtenek. A színek, vonalak, foltok, fények, pozitív-negatív formák önmagukban nem értelmezhetőek, viszont az egymással alkotott viszonyrendszerben olyan síkokat, felületeket teremtenek, melyek együtt egy befejezett, bontatlan egységet adnak.

Milyen lakásokban mutat jól egy absztrakt kép?

A nonfiguratív festményekről sokszor gondolják, hogy csak nagyon színes, bohém, sok-sok stílusjegyet magán hordozó lakásokban mutatnak jól. Azonban ez nem igaz.

Eklektikus stílusú lakások

Ha a lakásodban több lakberendezési irány keveredik, akkor a helyiség karakterét a már összeválogatott bútorok, textilek adják. Érdemes ezekhez színben passzoló mintát választani. Azokat a képeket, melyeken egy-egy szín, vagy annak árnyalata kerül fókuszba, kiválóan tudjuk igazítani a már jelenlévő bútorok, kiegészítők színéhez. A képek kiválasztása során nincsen szükségünk különösebb indokra: nyugodtan válasszunk csak azért képet, mert annak színvilágát önmagában szeretjük!

Modern lakások és az absztrakt

A modernista lakások berendezésében a bohém stílusjegyek keverednek, a letisztul kiegészítőkkel. Ebbe a környezetbe az élénk, egyedi mintákkal rendelkező kompozíciókat javasoljuk, melyek felfrissítik az enteriőrt. A modern, végtelen formák és színek nyugalmat csempésznek a térbe.

Minimalista dizájn és a nonfiguratív képek

A minimalista dizájn kedvelt kiegészítője a modern festmény.  A letisztult környezetben a nonfiguratív minták jobban érvényesülnek, a festmény vonalai és színei még nagyobb hangsúlyt kapnak.

A festmények kompozíciója és hatása függ a minták és fények, színek által alkotott ritmustól. A márványos hatású, üveggolyó mintázatát mutató képek titokzatos hatásúak, izgalmat és mélységet visznek a térbe. A misztikumot tovább mélyíti a színek találkozásánál a fémes csillogású arany használata, mely exkluzív megjelenést ad a képnek és a térnek. (Itt fontos megjegyzni, hogy a reprintek nem fognak csillogni, de tökéletesen azt a hatást keltik.)

A szivárványszínekben pompázó festmények vidámsággal töltik be a szobát, a rendkívül sok szín élettel tölti meg a teret, ezért közösségi terekbe kiváló választás lehet mind.

A minimalista festmények visszafogott színeikkel különleges kiegészítői a térnek, visszafogott színű fal előtt letisztult megjelenést adnak.

A minimalista design másik kedvelt kiegészítői azok az impresszív festmények, melyek dinamikát hoznak a térbe. A dinamikus ecsetvonások háromdimenziós hatást keltenek, míg a márványos minták hullámai megmozdítják a teret.

A vizuális hatást minden esetben tovább fokozhatjuk a nagyméretű vászonképekkel, melyeket többféle vászonkép-elrendezésben is kiválaszthatunk. Érdemes többet is kipróbálni a vizuális tervezőben a látványos végeredmény érdekében!

További absztrakt képek a galériánkban megtalálhatóak, megtekintésükhöz kattints ide. Minden képet számos méretben és elrendezésben, rövid határidőn belül tudunk gyártani, egyedi méretek rendelésére is van lehetőség.