Dekorálj saját fotóiddal!

Mi jut eszedbe elsőre erről a szóról, hogy saját fotókkal történő dekoráció?

A nagyi, akinél különböző képkeretekben mindenhol az unokák képei vannak kitéve? Néhány előhívott papírkép odatűzve a könyvespolcra, vagy a dolgozó üzenőfalára?

Szeretnénk megmutatni neked, milyen modern és ízléses is tud lenni a saját fotókkal történő dekoráció! Vászonképeken a fotóid nemcsak örök emlékké válnak, de szép, egységes, mutatós dekorációt is alkotnak, amire öröm rápillantani nap mint nap!

Esküvői képekből készült fotófal a nappaliban. A képen a falon szereplő méretek: 1 db 60x90cm-es álló kép középen, 4db 60x40cm-es fekvő kép, 2 db 50x85cm-es álló kép a két szélén. A fotófal teljes szélessége: 250 cm (5 cm-es helyközökkel számolva) magassága: 90 cm.

A vászonkép

Mi is az a vászonkép? Egy digitális fotóból, festővászonra nyomtatott, fenyő keretre felfeszített és feltűzött kép. A vászonkép a falra azonnal felrakható, a keret kívülről nem látszik, így bármilyen stílushoz remekül illik. Természetesen külső keret is rakható rá, igény szerint képkeretezőnél lehet készíttetni hozzá.

A fotófal

A mai digitális világban szinte naponta készítünk fotókat, hiszen nálunk a telefon és egy perc sem kell, hogy kész legyen egy szuper kép. A gyerekekről, a kutyánkról-macskánkról, magunkról…. mindent is lefotózunk már. Aztán letöltjük őket, esetleg albumokba rendezzük, vagy fotóalbumot csináltatunk belőlük. De legtöbbször csak szépen ott felejtjük őket egy adathordozón. Csináltál már fotóalbumot? Ugye milyen remek élmény visszanézni a régi képeket, kézzel fogható formában megfogni és látni a fotókat? Gondolkoztál már azon, hogy a fotóalbumokat milyen gyakran veszed elő? Legtöbben nagyon ritkán. Pedig mennyi csodás emlék, szebbnél szebb elkapott pillanat porosodik eldugva bennük! Porold le az emlékeket, válogasd ki kedvenc fotóid, és díszítse a szobád falát a legszebb emlékeidből készült vászonkép fotófal! Egy ilyen fotófal igazán egyedi és megismételhetetlen, nem köszön vissza máshol, meghitt és otthonos lesz tőle a lakás. Felöltözteti a falat, a személyes képek pedig meghitt hangulatot teremtenek.

Fotófalhoz készült vászonképek készen, még nálunk a nyomdában.

Tematikus fotófalak

Vannak tematikus fotófalak, amelyek egy-egy életesemény fotósorozatából készülnek. Ilyen tematikus falak készülhetnek például a jegyesfotókból, az esküvői fotókból, a kismama fotózáson készült képekből, az újszülött fotózás képeiből, az első közös családi fotózás képeiből, karácsonyi fotózás képeiből…stb. Ezek egy életesemény képeiből ugyanazon alkalomból készült képek, melyek stílusa és színvilága nagyon hasonló lesz, így mindenféle módosítás vagy szűrő nélkül csodásan mutatnak egymás mellett. Rengeteg szempont szerint lehet válogatni. Remek fotóválogatás lehet például egymás mellé tenni a gyerekek születésnapi fotóit, szemléltetve évről évre a változásukat. Hasonló alkalom a karácsony, amikor együtt a család, és mindig készülnek fotók. Az ilyen karácsonyi fotók is tetszetős fotófalat alkotnak egymás mellett, ráadásul helyet kaphatnak benne a távolabbi rokonok, akikkel ritkábban találkozunk, hiszen egy közös családi fotó biztosan készül ilyenkor. Tematikus falat lehet készíteni akár az iskolai és óvodai fotózások képeiből is.

Vegyes fotófalak

A legegyszerűbb és leggyakoribb azonban, ha kiválogatod kedvenc képeidet, alkalomtól függetlenül, vegyesen. Legyenek azok nyaraláson készült képek vagy profi fotósnál készült fotózás képei, egy tabló fotó, esetleg karácsonyi fotó vagy egy közös telefonos selfie. Legyen egy válogatás olyan képekből, amelyek megdobogtatják a szívedet mikor rájuk nézel, melyek mosolyt csalnak az arcodra. Készíts vászonképeket ezekből a fotóidból, és alkosd meg saját fotófaladat! Fontos az egység? Pár kattintással egy szűrővel az összes képet hasonlóvá teheted, így a design és az emlékek találkozhatnak. Megoldás lehet még, hogy minden képet fekete-fehérben nyomtattatsz ki, így azok minden lakberendezési stílushoz, dekorációhoz remekül passzolnak, évszaktól függetlenül.

Fotófalak lépésről lépésre

Nem kell azonnal kész fotófalban gondolkodnod. Ahogy telnek a hónapok és évek, egyre több kedvenc képed lesz. Hagyj helyet a jövő emlékeinek is. Kezdj el egy szép egységes formát, tartsd meg az egyensúlyt, egy középponthoz igazodva körben helyezd el a képeket a falon, így időről időre akár folyamatosan bővítheted a fotófaladat, nem kell hirtelen nagyobb költségekbe verni magad. Másik lehetőség, hogyha függőlegesen és vízszintesen mindig egyforma méretű képekkel haladsz, így az egység szintén hosszú ideig megmarad.

Különleges formájú fotófalak

A divatba jöttek a hagyományos téglalap és négyzet formájú képek mellett, más sokszögek is. Nálunk, a Vászonkép Nyomdánál elérhetőek háromszög, hatszög, nyolcszög formájú vászonképek is.
Ezekből a különleges formájú képekből készült fotófalak remekül bővíthetőek később is, szinte bármilyen irányba.

Fotófal elhelyezése

A vászonképek a lakás minden helyiségébe jól passzolnak. Legyen az előszoba, étkező, háló, nappali, lépcsőház, gyerekszoba…

Az előszobában általában kevés hely van dekorációknak, a vászonképek viszont tökéletesen elférnek, hiszen csak 2cm-t állnak ki a fal síkjából, még az ajtó nyílását sem akadályozzák. Hasonló a helyzet a lépcsőházzal. Használd ki a rendelkezésedre álló nagy falfelületeket! Tedd otthonosabbá, személyesebbé a teret!

Az esküvői és jegyes fotók, családi fotók, portrék vagy a bátrabbak művészi akt fotói pedig a hálószoba valódi ékei lehetnek. A franciaágy feletti nagy falfalület remek hely lehet egy szép nagy fotófalnak. Itt akár 2x2m-es üres fal is rendelkezésre állhat.

Nappaliban főleg a kanapé mögötti falat szokták dekorálni, de a komód feletti rész is tökéletes hely a képeknek. Ide ültetheted le a vendégeket, ide a legjobban sikerült, legelőnyösebb képek kerülnek fel általában. Legtöbbször profi fotós által készített képek: közös családi fotók, esküvői fotók. Sokan a kedvenc nyaralásukon készült tájképet teszik fel, de jellemzőbb, hogy inkább a neten keresnek egy szép fotót arról a bizonyos kedvenc nyaralóhelyről, és azt teszik fel a falra.

Már a babák is szeretik nézegetni a szüleik és testvéreik fotóit, főleg a sajátjukat! A gyerekszobában a családi és babafotók, gyerekfotók, ovis és sulis csoportképek, a legszebb rajzok mind -mind helyet kaphatnak a falon. Legtöbbször az ágy-, komód-, vagy az íróasztal fölé kerülnek képek.

A dolgozó szobád – dolgozó sarkod komorságát is könnyedén oldhatod kedvenc képeiddel.

Az étkező az a hely, ahol együtt van a család. Az asztal környékén biztosan akad dekorálható falfelület. A legtöbb időt talán itt töltöd, ide általában a közös élmények képei kerülnek, leginkább színekkel teli vászonképekkel.

Vászonképet szeretnék!

Nálunk, a Vászonkép Nyomdánál képet rendelni online tudsz: ide kell feltöltened a kiválasztott fotót(fotókat). Alig 2 percet vesz igénybe a folyamat! Bármekkora méretből és formából választhatsz, azonnal láthatod a képed látványtervét és árát is az oldalon. A kész vászonkép a rendelés beérkezését követően akár 2 munkanap alatt meg is érkezhet hozzád, házhozszállítással az ország bármely pontjára, vagy akár külföldre.

Fotófal tervezés

Weboldalunkon található fix sablonjaink közül gyorsan és egyszerűen tudsz fotófalat tervezni magadnak. Gyere, és próbáld ki!

Egyedi fotófal tervezése saját magadnak: mérd le a rendelkezésedre álló falfelületet. Egy négyzethálós papírra rajzold fel a fal méreteit úgy, hogy 1 négyzetrács 5 cm-nek feleljen meg. Keress megfelelő képeket a fotófalhoz, legyen benne álló kép és fekvő kép is. Majd a berajzolt területre helyezd el a téglalap és négyzet formákat, ahogy tetszik. A képek között minimum 5 cm-es helyközt hagyj ki. Próbáld meg a teljes felületet arányosan kitölteni.

Amennyiben segítségre van szükséged, keress minket! Szívesen segítünk megtervezni egyedi fotófaladat!